HEADS

Уряд схвалив створення оновленого Єдиного туристичного реєстру

Кабінет Міністрів України схвалив постанову про Порядок ведення Єдиного туристичного реєстру. Створення оновленого реєстру спрямовано на забезпечення прозорості та рівних можливостей на ринку туристичних послуг. Офіційно почати свою роботу ЄТР має з 1 січня 2025 року. Запускати оновлений реєстр буде Державне агентство розвитку туризму

Ухвалена постанова визначає процедуру ведення реєстру, його структуру, функціонування, адміністрування, процедуру формування і внесення інформації про готелі та туристичних операторів, як суб’єктів туристичної діяльності.

Оновлений реєстр забезпечуватиме:

Реєстрацію суб’єктів туристичної діяльності. Усі компанії та індивідуальні підприємці, які займаються туристичною діяльністю, повинні будуть зареєструватися в ЄТР.

Інформаційну підтримку туристів. ЄТР надаватиме інформацію про зареєстровані туристичні компанії, їхні послуги та інші корисні дані для туристів.

Моніторинг та аналіз. ЄТР дозволить здійснювати моніторинг та аналіз туристичної галузі в Україні, що допоможе у формуванні ефективної державної політики у сфері туризму.

Покращення якості послуг. Очікується, що ЄТР сприятиме підвищенню якості надання туристичних послуг та захисту прав споживачів.

Відкритість та прозорість. Реєстр буде доступний для публічного користування, що має на меті підвищити прозорість та довіру до туристичних послуг в Україні.

Повноцінний запуск Єдиного туристичного реєстру сприятиме детінізації сфери туризму, адже дозволить вести облік готелів та туристичних операторів, який наразі є добровільним.

Ми вже повідомляли, що в Україні стартує Програма зеленого відновлення промисловості на 2024-2028 роки.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі