HEADS

В Україні стартує Програма зеленого відновлення промисловості на 2024-2028 роки

Україна та Організація Об’єднаних Націй з промислового розвитку (UNIDO) розпочали реалізацію Програми зеленого відновлення промисловості України на 2024-2028 роки. Ініціатива визначає стратегічне бачення трансформаційного та стійкого відновлення промисловості України, керуючись Порядком денним у сфері сталого розвитку до 2030 року. Крім того, програма узгоджена з пріоритетами Уряду України щодо раннього відновлення, баченням реформування політики та національними галузевими стратегіями.

Для виконання мандату UNIDO в унікальних обставинах в Україні розроблено спеціальну програму для зеленого відновлення промисловості, яка охоплює такі ключові сфери діяльності як створення можливостей для людей, підтримку бізнесу та залучення інвестицій та сприяння зеленій економіці.

Узгоджені кроки у цих сферах, зокрема, передбачають розширення економічних можливостей жінок та молоді, навчання та підвищення кваліфікації робітників, підтримку ініціатив з працевлаштування, стимулювання інвестицій у зелені технології, надання фінансових інструментів для розвитку екологічно чистих технологій, впровадження принципів циркулярної економіки, розвиток інфраструктури якості та енергозабезпечення, впровадження інноваційних рішень.

Шляхом реалізації промислового потенціалу України Програма зеленого відновлення промисловості на 2024-2028 роки допоможе розвивати більш екологічну та сталу індустріалізацію всередині країни.

Нагадаємо, у Києві затвердили порядок створення муралів.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі