HEADS

Безкоштовні поїздки на авто інклюзивного класу для людей на кріслах колісних у Львові

У січні 2024 року в Львові Uklon разом з АЗК OKKO запустили клас авто «Інклюзивний» для людей на кріслах колісних. Ініціативу підтримала Львівська міська рада, введені програма компенсації вартості поїздок для кожного користувача, – повідомляють на сайті Львівської міськради.

“Це дуже важлива ініціатива, адже мешканці мають можливість безперешкодно пересуватися містом, а місто компенсує вартість цієї поїздки. Сума компенсації – 800 гривень на місяць для однієї людини, і звернутися за цією компенсацією – дуже просто і зручно”, – зауважила Валентина Бартошик, директорка департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради.

Протягом перших п’яти місяців з введенням сервісу було здійснено понад 800 поїздок на відстань понад 8500 км для 159 пасажирів. Популярні маршрути включають лікарні, ТРЦ та культурні заклади. Автомобілі оснащені механічним підіймачем, рампою, спеціальними пасками безпеки та кріпленнями для крісла колісного.

Наразі у Львові виконують замовлення 3 адаптовані авто, які були куплені завдяки допомозі мережі АЗК OKKO, яка також забезпечує їх пальним протягом року.

Скористатится програмою компенсації можуть люди та діти з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату та користуються кріслами колісними і є мешканцями Львівської громади.

Розмір компенсацій складає до 800 гривень на місяць для 1 людини за фактично отримані послуги – перевезення в таксі Uklon (обравши клас авто «Інклюзивний»).

Подати заявку на участь в програмі можна електронним зверненням на сайті Львівської мерії, поштою у відділ соцзахисту або ж особисто до відділів соцзахисту Львівської мерії чи у Центри надання адміністративних послуг.

Разом із тим, у деокупованому селі на Київщині благодійники відновили бібліотеку.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі