HEADS

єРобота: Уряд збільшив розмір грантів харків’янам — до 500 тис. грн

Державна програма єРобота дає більше можливостей майбутнім та дійсним підприємцям заробляти, розвиватися, створювати робочі місця й підтримувати економіку. Задля цього оновлено умови отримання гранту для всіх українців: фізичні особи, які стануть ФОП, можуть не створювати робоче місце для грантів до 75 тисяч грн. А підприємцям з Харкова чи Харківської області збільшено розмір допомоги вдвічі — до 500 тис. грн, щоб місцева економіка працювала попри труднощі війни.

Тож наразі загальні умови отримання підтримки за програмою єРобота такі:

до 75 000 — майбутнім ФОПам не обов’язково створювати робочі місця;
до 150 000 — треба створити 1 робоче місце;
до 250 000 — треба створити 2 робочі місця.

Щоб подати заявку на участь в програмі єРобота необхідно зареєструватися або авторизуватися в кабінеті громадянина на порталі Дія за допомогою BankID або електронного підпису. Далі заповнюєте заявку, прикріплюєте бізнес план (форма вже в заявці), підписуєте електронним підписом та відправляєте на розгляд.

Грантові кошти є цільовими. Їх можна витратити лише на оренду, обладнання, меблі, програмне забезпечення, маркетинг та рекламу тощо.

Нещодавно ми писали, що Уряд збільшив державне замовлення на підготовку фахівців у найбільш затребуваних галузях.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі