HEADS

Розпочато прийом заявок за трьома напрямами бюджетної підтримки для аграріїв

Уряд України реалізує програму фінансової підтримки для фермерських господарств та інших виробників сільськогосподарської продукції відповідно до затвердженого Порядку використання коштів з державного бюджету.

Згідно з новими ініціативами, з 25 червня 2024 року починається прийом заявок на окрему бюджетну субсидію у розмірі 4 тис. грн на кожен гектар оброблюваних земель сільськогосподарського призначення для виробників, які мають у власності або в користуванні до 120 га земель.

Також від 27 червня заплановано прийом заявок на спеціальні бюджетні дотації для підтримки корів, кіз та вівчарства. Аграрії, які утримують від 3 до 100 корів, зможуть отримати 7 тис. грн за кожну голову. Ті, хто утримує від 5 до 500 кіз або овець, отримають дотацію в розмірі 2 тис. грн на кожну голову.

Заявки на отримання бюджетної допомоги приймаються в усіх регіонах України, за винятком тимчасово окупованих територій та зон активних бойових дій. Процес реєстрації в Державному аграрному реєстрі завершується після досягнення встановленої суми бюджетних коштів, що передбачені для кожного виду підтримки.

Також нещодавно запрацював інформаційний портал про протимінну діяльність, який майбутньому має він має стати єдиним вікном для фермерів, які планують розмінувати землі.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі