HEADS

СТАРТУВАЛА НОВА ГРАНТОВА ПРОГРАМА НА 480 ТИСЯЧ ЄВРО ДЛЯ МАЛОГО ТА СЕРЕДНЬОГО БІЗНЕСУ

Міністерство економіки України разом з ЄС та урядом Німеччини дали старт новій грантовій програмі. Загальний обсяг допомоги становить 480 тисяч євро. Планується, що 12 малих та середніх підприємств зможуть отримати фінансування до 40 тисяч євро. Ці гроші вони можуть спрямувати на розвиток власного експорту та інновацій, а також на консультаційну підтримку від експертів. Претендувати на отримання грантів можуть українські бізнеси, які створюють продукти або послуги з фокусом на експорт або інновації. 

“Я рада бачити, як наша країна і бізнес розкривають свій потенціал. Завдяки таким проєктам українські компанії отримують шанс розвиватися і зростати, що є надзвичайно важливим. Зовнішнє фінансування – чи то грантове, чи кредитне –  дозволяє пришвидшити розвиток бізнесу в кілька разів.”, – наголосила заступниця Міністра економіки України Надія Бігун. 

Взяти участь у грантовій програмі можуть малі та середні українські бізнеси, які працюють у секторах переробної промисловості (харчова, легка промисловість, машинобудування, будівництво, виготовлення меблів тощо), креативної індустрії (мода, дизайн тощо), а також інших галузей з експортним та інноваційним потенціалом.

“Цією грантовою програмою ми хочемо допомогти українським бізнесам подолати наслідки війни, забезпечити доступ до фінансування, допомогти із пошуком нових ринків та покращити бізнес-середовище України”, – зазначив керівник відділу державного фінансування, підтримки бізнесу та соціальної політики Представництва ЄС в Україні Генрік Вітфельдт.

Передбачається, що в межах проєкту 12 відібраних учасників отримають грант у розмірі до 40 000 євро кожен. Також передбачено групові та індивідуальні консультації від експертів, нетворкінг-сесії та інші активності, які допоможуть виявити та усунути процеси, що «блокують» бізнес на шляху до експорту та інноваційного розвитку. Подати заявку для участі в грантовій програмі можна до 23:59 25 червня 2024 року на сайті проєкту.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі