HEADS

Уряд спростив процедуру виплат допомоги сімʼям загиблих військових

Уряд України спростив процедуру отримання одноразової допомоги для сімей загиблих або поранених військових. Раніше для цього потрібно було звертатися до спеціальної міжвідомчої комісії, а тепер заяву можна подати безпосередньо до Міністерства у справах ветеранів.

Крім того, розширено способи подачі заяви. Тепер це можна зробити не лише через Міністерство, але й через Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП). У майбутньому планується додати можливість подання заяви онлайн через портал “Дія” або Єдиний державний реєстр ветеранів війни, що зробить процес ще зручнішим.

Читайте також: Нові інструменти для підтримки енергозабезпечення: розширення кредитів, спрощення процедур та спеціальні умови

Міністерство у справах ветеранів тепер не тільки прийматиме рішення про виплату допомоги, але й самостійно перераховуватиме кошти на банківський рахунок отримувача. Раніше цим займалися органи соціального захисту населення.

Важливо зазначити, що розміри виплат залишилися незмінними. У разі загибелі військовослужбовця сім’я отримає від 2 271 000 гривень. При інвалідності виплати становлять від 757 000 до 1 211 200 гривень залежно від групи інвалідності.

Читайте також: Зимові виплати від ЮНІСЕФ для мешканців прифронтових територій розпочато
Олексій Захаров
Олексій Захаров
Редактор сайту | Досвід роботи у ЗМІ — понад 17 років. Працював журналістом на Vgorode.ua, відеоредактором на "5 каналі", шеф-редактором на Gloss.ua та "Наш Київ", редактором розділу "Життя" на LIGA.Net.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі