HEADS

МАГАТЕ

Центральний міжурядовий форум у галузі науково-технічного співробітництва в ядерній галузі

Офіційна назва:
Міжнародне агентство з атомної енергії

Напрямки діяльності:
МАГАТЕ працює для безпечного, безпечного та мирного використання ядерної науки та техніки, сприяючи міжнародному миру та безпеці. Основні напрямки діяльності:
Ядерна енергетика, паливний цикл та ядерна наука (програма ІНПРО, технології ядерного паливного циклу та матеріалів, створення потенціалу та збереження ядерних знань для стійкого енергетичного розвитку, сприяння розвитку різних галузей ядерної науки);
Ядерні застосування у сферах безпеки продовольства та в сільському господарстві, для охорони здоров’я (ракові захворювання, томографія), забезпечення водних ресурсів, для оцінки та раціонального використання морського та наземного середовища, виробництво медичних радіоізотопів та радіаційні технології, управління технічним співробітництвом у цілях розвитку.
Ядерна та фізична ядерна безпека (безпека ядерних установок, радіаційна безпека та безпека перевезень, поводження з радіоактивними відходами, фізична ядерна безпека, готовність на реагування у випадку інцидентів та аварійних ситуацій);
Ядерна перевірка (застосування системи гарантій МАГАТЕ, імплементація гарантій Агентства в Ірані, Сирії та КНДР).

Керівництво:
Генеральний директор: Рафаель Гроссі

Історія створення:
Статут Міжнародної агенції з атомної енергії (МАГАТЕ) ухвалили 26 жовтня 1956 року на міжнародній конференції, яку проводили в штаб-квартирі ООН. Агентство почало існувати у Відні з 29 липня 1957 року. 14 листопада 1957 року Генеральна Асамблея ухвалила угоду щодо відносин між МАГАТЕ і ООН.

Контакти:
Сайт: МАГАТЕ
Фейсбук: МАГАТЕ

Більше по темі

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here