HEADS

Уряд вдосконалив військовий облік осіб до 25 років, які вступають до вишів

Уряд вдосконалив військовий облік осіб до 25 років, які вступають до вишів. Відповідну постанову ухвалено сьогодні на засіданні Кабінету Міністрів України, – повідомляє Урядовий портал.

Нововведення стосуються осіб віком до 25 років, які перебувають на тимчасово окупованих  територіях, або які виїхали за кордон із ТОТ або з територій активних бойових дій.

Зарахування таких громадян на навчання до українських закладів вищої освіти здійснюватиметься з відтермінуванням взяття їх на військовий облік (до закінчення періоду воєнного стану).

Необхідність таких змін пов’язана з тим, що такі особи об’єктивно не можуть прибути до ТЦК для взяття їх на військовий облік.

Проект постанови супроводжувався командою Мінреінтеграції у межах нарад із Генштабом, Міноборони, МВС, ДМС і МОН, а також засідань Коордштабу з питань деокупованих територій під головуванням Віце-прем’єр-міністра – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук.

Ми вже писали про роз’яснення від Укренерго: що значить “відключення світла за чергами”.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі