HEADS

Грінпіс відкрив офіційне представництво в Україні

Усесвітня природоохоронна організація Грінпіс відкрила офіс в Україні.

Представництво було зареєстроване 18 червня 2024 року. Його директорка Наталія Гозак у коментарі для HMH розповіла, що Грінпіс в Україні діяв з 1991 по 1998 роки, а відновив свою діяльність лише в 2022 році, після початку повномасштабного вторгнення.

“Протягом цих двох років ми реалізовували проєкти силами партнерських організацій за фінансування усесвітнього Грінпісу. А тепер маємо свій офіс у Києві”, – розповіла Наталія Гозак і додала, що наразі у Facebook є ряд сторінок із назвою Грінпіс, які не представляють організацію. Також в Україні зареєстровано чотири ГО, які позиціонують себе як Грінпіс, однак не мають жодного стосунку до міжнародного співтовариства. “Ми спонукатимемо їх змінити назву, аби не було плутанини”, – підкреслила директорка.

Детальніше про проєкти Грінпіс Україна – на сайті організації.

Марта Синовіцька
Марта Синовіцька
Журналістка | Навчалася в КНУ ім. Тараса Шевченка, ІФ, спеціальність "Літературно-мистецька аналітика". У журналістиці з 2020 року. Починала редактором управлінських видань МЦФЕР-Україна. Згодом працювала редактором Департаменту інформації УГКЦ. З липня 2024 року - журналістка Humanitarian Media Hub.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі