HEADS

За три місяці роботи Єдина ветеранська лінія опрацювала понад 12 тисяч звернень

Оператори Єдиної ветеранської лінії, створеної Міністерством у справах ветеранів України за допомогою Українського Червоного Хреста, опрацювали вже понад 12 тисяч звернень, повідомив заступник глави відомства Руслан Приходько.

“Міністерство запустило Єдину лінію спільно з Червоним Хрестом і за його підтримки у квітні поточного року. Станом на сьогодні ми опрацювали понад 12 тисяч звернень. Це досить великі показники, навантаження на операторів постійно зростає”, – сказав Приходько журналістам у п’ятницю.

Заступник міністра наголосив, що зараз ветерани та члени їхніх сімей можуть звернутися на єдину лінію “практично з будь-яким запитом”. “Серед найпопулярніших тем звернень – медичні проблеми, забезпечення житлом, питання соціального характеру, грошові виплати та пільги, оформлення статусу УБД та інваліда внаслідок війни”, – розповів Приходько.

Водночас керівниця інформаційного центру Українського Червоного Хреста Марія Кутіна розповіла, що наразі на Єдиній ветеранській лінії працюють вісім операторів, планують додати ще двох найближчим часом. Усі вони пройшли відповідну підготовку і можуть надати емоційну та психологічну допомогу. Також оператори допомагають скерувати звернення, якщо вони перебувають у компетенції інших міністерств і відомств, найчастіше йдеться про Міноборони чи МОЗ.

Також працюють два юристи, які допомагають у роз’ясненні правових моментів. “У середньому оператори приймають по 60-80 дзвінків на день, хоча ми зафіксували рекорд у майже 100 звернень за зміну, але це було тільки один раз”, – розповіла Кутіна.

Телефон Єдиної ветеранської лінії 0 800 505 217, вона працює з 8:00 до 20:00.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі