HEADS

В “Укренерго” обіцяють день без відключень світла для кожної області

З 9 по 24 липня в усіх цих будуть змінені графіки відключення. В кожній області в один із днів протягом цих двох тижнів не буде обмежено. В інші дні обмеження споживання відбуваються згідно з графіками, опублікованими обленерго в кожному регіоні, – повідомляють в Укренерго.

Це необхідно для того, щоб було проведено вимірювання фактичного споживання в кожній області. Такі виміри виконуються щороку – взимку та влітку – і дають можливість більш чітко прогнозувати режими роботи енергосистеми країни.

Для чого це потрібно?

Завдяки таким вимірам Диспетчерський центр “Укренерго” може побачити, як приводяться споживачі, маючи постійний доступ до електроенергії. Отримані результати враховують зміни у кількості населення та у розміщених підприємствах. Аналіз цих даних дозволяє в подальшому забезпечити більш рівномірний та коректний розподіл наявної в системі потужності між регіонами. Крім того, можна отримати більш точні дані про те, як розвивати енергосистему, підвищуючи її стійкість до російських атак. Тобто, це можна більш точно розробити, де потрібно реалізувати проекти з децентралізованої генерації в першу чергу та прорахувати оптимальні рішення для кожного регіону.

Як це відбуватиметься?

Почергово у кожній області на один день повністю будуть зняти обмеження споживання. Оскільки в системі є дефіцит енергії, викликаний російськими масами, одночасно атака всередині, де не здійснюється виміри в конкретний день, обмеження споживання може бути дещо змінено. Більш конкретну інформацію про графіки відключень ви можете отримати від обленерго у своєму регіоні. Але енергетики будуть робити все можливо, щоб споживачі не відчули додаткового дискомфорту через проведення вимірів.

У разі відсутності масованих атак на енергетичну інфраструктуру, орієнтовний графік режимних вимірів такий:

9 липня: Дніпропетровська область;10 липня: м. Київ;11 липня: Київська, Хмельницька області;12 липня: Донецька, Чернігівська, Одеська області;16 липня: Запорізька, Вінницька, Рівненська області;18 липня: Волинська, Львівська; Чернівецька області;19 липня: Тернопільська; Полтавська, Херсонська, Закарпатська області;23 липня: Черкаська, Харківська, Миколаївська області;24 липня: Житомирська, Івано-Франківська, Сумська, Кіровоградська області.

Вимірювання не застосовуватимуть для тимчасово окупованих територій.

Разом з тим зазначають, що в разі повторення розрослися масованих ракетних обстрілів енергетичної інфраструктури та, як внаслідок значного дефіциту доступної потужності в енергосистемі України, проведення режимних вимірів буде перенесено до стабілізації ситуації.

Нещодавно ми повідомляли, як критично важливим підприємствам забронювати своїх працівників.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі