HEADS

Міжнародна організація з міграції (МОМ)

Міжнародна організація з міграції (МОМ) є частиною системи ООН як провідна міжурядова організація, що підтримує гуманну та впорядковану міграцію для загального блага.


Офіційна назва:
Міжнародна організація з міграції (МОМ)


Напрямки діяльності:
Представництво МОМ в Україні надає допомогу внутрішньо переміщеним особам (ВПО) і людям, які постраждали від війни, протидіє торгівлі людьми, надає допомогу Уряду у протидії неврегульованій міграції та покращенні системи управління міграційними процесами,а також розробляє політику в галузі охорони здоров’я, яка враховувала б мігрантів.


Керівництво:
Голова Представництва МОМ в Україні: Алессія Скіавон

Історія створення:
Міжнародна організація з міграції (МОМ), або, як її називали спочатку, Тимчасовий міжурядовий комітет з переміщення мігрантів з Європи (PICMME), народилася в 1951 році в хаосі та переміщенні Західної Європи після Другої світової війни. Представництво МОМ в Україні почало працювати в Києві у 1996 році, коли Україна отримала статус країни-спостерігача при МОМ. У 2001 році Україна звернулась із запитом про надання їй статусу країни-члена МОМ, і у 2002 році Парламент України ратифікував статут організації. З початку повномасштабної війни в Україні МОМ переорієнтувала свої програми та проєкти та з лютого 2022 року по березень 2023 року охопила близько трьох мільйонів людей гуманітарною підтримкою

Контакти:
Адреса: вул. Михайлівська, 8, Київ, Україна, 01001
Сайт: МОМ в Україні
Фейсбук: МОМ в Україні

Більше по темі

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here