HEADS

ГО “Дівчата”

Організація, що підтримує жінок та дітей в Україні. Прагне заохочувати та просувати права та життя дівчат і жінок на всіх фронтах.

Офіційна назва:
ГО “Дівчата”

Напрямки діяльності:
ГО “Дівчата” реалізує комплексні та масштабні проекти, спрямовані на підтримку та розширення прав і можливостей дівчат та жінок в Україні. Надають експертизу у сфері сексуальної освіти та запобігання ґендерно-зумовленому насильству, а також сприяють підвищенню видимості жіночого лідерства в Україні. Крім того, ГО “Дівчата” залучає жінок до роботи з розширення економічних можливостей, включаючи просування та зміцнення жіночого підприємництва.
Протягом усієї війни ГО “Дівчата” надавала широкий спектр психологічної, юридичної та гуманітарної допомоги. Крім того, створено простори, дружні до дітей, та реабілітаційні центри, особливо для тих, хто постраждав від війни. Також організація постійно працює над наданням інших видів практичної підтримки постраждалим від сексуального насильства.

Керівництво:
Засновниця та директорка: Юлія Спориш
Заступниця директорки: Дар’я Чекалова

Історія створення:
Громадська організація “Дівчата” була заснована Юлією Спориш в Києві 2016 року після особистого досвіду недостатньої підготовленості до материнства. Організація спеціалізується на освіті дівчат щодо жіночої фізіології та здоров’я, зокрема через лекції та програми “Здоров’я без сорому”. За підтримки ЮНІСЕФ вони розширили свою діяльність, надаючи інформацію та психологічну підтримку підліткам і жінкам, особливо в умовах війни з 2022 року. ГО “Дівчата” залишається активною в гуманітарних проектах і продовжує підтримувати постраждалих регіонів України. З 2024 року є членом Альянсу українських організацій громадянського суспільства

Контакти:
Адреса: просп. Червоної Калини, 89Б, офіс 10, м. Київ, 02064
Сайт:  ГО “Дівчата”
Фейсбук сторінка: ГО “Дівчата”

Більше по темі

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here