HEADS

Карітас України

Карітас України входить в одну з найбільших міжнародних мереж благодійних організацій у світі та Європі. Метою своєї діяльності визначає розробку та впровадження національних програм для забезпечення соціальної допомоги та підтримки найбільш потребуючого населення України, незалежно від національної приналежності чи віросповідання.


Офіційна назва:
Міжнародний благодійний фонд “Карітас України”


Напрямки діяльності:
Робота Карітасу України орієнтується на кілька ключових напрямків. Організація забезпечує допомогу дітям, молоді та сім’ям у кризових ситуаціях, охороняє здоров’я, підтримує людей з особливими потребами, вирішує соціальні проблеми міграції, реагує на надзвичайні ситуації та сприяє розвитку громад.


Керівництво:
Президентка фонду: Тетяна Ставнича
Член правління, священник УГКЦ, військовий капелан: отець Андрій Зелінський
Член правління, скарбник, відповідальний за розвиток Руху Лицарів Колумба в України: Богдан Ковалів
Член правління, фахівчиня з комунікацій: Ярина Клюковська


Історія створення:
В Україні перші організації Карітасу почали виникати з ініціативи греко-католицьких громад з набуттям незалежності у 1991 році. Спочатку діяльність регіональних українських Карітасів була спрямована на розподіл і забезпечення потребуючих гуманітарною допомогою. Але невдовзі суспільні потреби зумовили розширення напрямків соціальної роботи і це призвело до створення міжнародного благодійного фонду «Карітас України». У 1994 році було утворено керівний і координаційний центр фонду, розташований у Львові з представництвом у Києві.
У 1999 році Карітас України став повноправним членом міжнародних конфедерацій Карітас Інтернаціоналіс і Карітас Європа, дотримується загальної місії їх діяльності і реалізовує спільно погоджені національні програми надання соціальної допомоги найбільш потребуючим особам.
Сьогодні понад 1000 співробітників та волонтерів працюють в українському Карітасі, що складається з 37 регіональних організацій. Вони мають статус самостійних юридичних осіб і можуть створювати на території своєї єпархії парафіяльні організації Карітасу.
З 2024 року є членом Альянсу українських організацій громадянського суспільства

Контакти:
Адреса: Україна, Львів, 79016 А/С 3769 Вул. Озаркевича, 4
Сайт: Карітас України
Фейсбук сторінка:  Карітас України

Більше по темі

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here