HEADS

Право на захист

Благодійний Фонд “Право на захист” захищає права шукачів захисту, біженців, осіб без громадянства й без документів, внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від воєнних дій.

Офіційна назва:
Благодійний фонд “Право на захист”

Напрямки діяльності:
Організація зосереджена на наданні допомоги ветеранам, цивільним особам, що постраждали від військових конфліктів, а також особам без громадянства та біженцям. Ми прагнемо зменшити ризики катастроф і подій, що загрожують життю, та сприяти соціальній згуртованості, підтримуючи розвиток спільнот на основі взаєморозуміння та взаємної підтримки.

Керівництво:
Президент Фонду: Олександр Галкін
Програмна директорка: Надія Ковальчук
Директорка з фандрейзингу: Юлія Новобранець
Директор зі стратегій та організаційного розвитку: Руслан Савчинський
Фінансова директорка: Анжела Колодзян

Історія створення:
Організація  розпочала  свою роботу ще у 2001 році у складі Представництва Міжнародної організації HIAS в Україні. Вже у 2003 році було отримано статус виконавчого партнера Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН).  У 2013 році Представництво Міжнародної організації HIAS в Україні засновує Благодійний фонд «Право на захист» як окрему самостійну організацію. Першим напрямом діяльності БФ «Право на Захист» стала допомога біженцям та шукачам захисту, яку було започатковано ще з моменту створення представництва HIAS в Україні. Починаючи з 2014 року розпочав роботу напрям  допомоги внутрішньо переміщеним особам та постраждалому від воєнних дій населенню. Фонд відкривав нові офіси на сході України, здійснював моніторинг захисту прав постраждалого населення та надавав юридичну допомогу найбільш постраждалим громадам Донецької, Луганської, Дніпропетровської та Харківської областей. Офіси організації були у Маріуполі, Сєвєродонецьку та Слов’янську. Починаючи з 24 лютого, після початку повномасштабного вторгнення на територію України БФ «Право на Захист» суттєво розширив свою діяльність – з’явилися нові програмні напрями та нові регіони. Фонд почав надавати матеріальну допомогу, психологічну підтримку, соціальну допомогу та здійснювати реєстрацію для отримання грошової допомоги від міжнародних організацій. Також розпочала діяльність програма – Координація та управління місцями компактного проживання (CCCM). У 2023 році відбулося відкриття польського представництва БФ «Право на Захист» у Варшаві для підтримки наших громадян, які перемістилися через війну. Фонд почав надавати психологічну, юридичну допомогу та захищати права українців, які мають тимчасовий захист у Польщі. З 2024 року є членом Альянсу українських організацій громадянського суспільства

Контакти:
Адреса: вул. Григорія Сковороди, 21/16, м. Київ, 04070
Сайт: Право на захист
Фейсбук сторінка: Право на захист

Більше по темі

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here