HEADS

Як швидко виправити помилку в даних про зареєстроване місце проживання онлайн

Помітили неактуальну адресу чи неправильну дату реєстрації в цифровому паспорті? Не можете сформувати витяг про місце проживання? Тепер не потрібно їхати в ЦНАП за місцем реєстрації, щоб доповнити дані у реєстрі — зробіть це в Дії за кілька кліків, – повідомляють у прес-офісі Міністерства цифрової трансформації України.

Ви можете скористатися функціоналом виправлення помилок, якщо у вас не формується витяг про місце проживання, є помилка в місці проживання в паспорті у Дії, змінене прізвище, але інформація про це не оновлена у витягу. Також українці, яким вже виповнилося 15 років, можуть самостійно актуалізувати дані про своє місце проживання.

Послуга доступна по Україні, окрім Одеси, Миколаєва та деяких громад з тимчасово окупованих територій і зони бойових дій: Харківська область — Дворічанська громада, Запорізька область — Водянська, Степногірська громади, Херсонська область — Бехтерська, Мирненська, Тавричанська, Таврійська громади, Донецька область — Кальчицька, Нікольська громади. Також послуга недоступна для громадян, у яких зареєстроване місце проживання на території Криму та окремих населених пунктів Донецької та Луганської областей.

Цими днями перші пари уклали офіційний шлюб онлайн у Дії.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі