HEADS

Естонська рада у справах біженців розпочала реалізацію “Програми екстреної підтримки засобів для існування”

Естонська рада у справах біженців розпочинає реалізацію «Програми екстреної підтримки доступу до засобів для існування». Мета програми: надання доступу до засобів для існування вразливим домогосподарствам, що постраждали внаслідок збройного конфлікту, створення нових джерел доходу та підтримка людей у досягненні прожиткового мінімуму.

Екстрена грантова підтримка надається для запуску або відновлення наступних видів господарської діяльності:

тваринництво: виробництво яєць або будь-яких видів м’яса

виробництво молочної продукції

городництво: вирощування овочів та ягід в теплицях та/на городі, тощо

бджолярство: розведення та отримання продуктів бджолярства

інші види сільського господарства

Гранти можуть бути використані для придбання комбінацій товарів і послуг, за умови, що очікувана діяльність збільшить виробництво продуктів харчування та / або отримання прибутку. Заявки, які пропонують лише покращені умови здійснення діяльності, або ті, що вимагають лише покриття витрат на навчання, не підтримуються в рамках цієї програми.

Подати заявку на участь у програмі можуть домогосподарства, що проживають у сільській місцевості Черкаської області (Черкаський район, Смілянській громада), Кіровоградської області (Кропивницький район, Новгородківська громада) та Полтавської області (Полтавський район, Кременчуцька та Миргородська громади). Основний критерій для участі – те, що такі домогосподарства втратили засоби для забезпечення своїх сімей через війну. Рішення про попереднє схвалення приймається на основі інформації, наданої головним заявником, який представляє домогосподарство, шляхом подання заявки на онлайн платформі «Естонської ради у справах біженців».

У випадку ухвалення позитивного рішення максимальна сума грошової допомоги на провадження господарської діяльності становитиме до 33 000 гривень на домогосподарство в залежності від виду діяльності. Сума грошової допомоги буде перерахована на вказаний вами банківський рахунок.

Нагадуємо, що триває прийом заявок на конкурс мінігрантів для жінок-підприємиць Полтавської та Черкаської областей.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі