HEADS

Грантовий конкурс для ВПО і постраждалих від війни, які хочуть започаткувати чи відновити підприємницьку діяльність

Helvetas Swiss Intercooperation у межах реалізації Програми підтримки економічної стійкості України (ERP)  проводить набір учасників на конкурс підтримки внутрішньо переміщених осіб та тих, хто постраждав через війну з метою започаткування та відновлення підприємницької діяльності у Дніпропетровській та Харківській областях. За результатами конкурсу буде надано орієнтовно 40 грантів в розмірі до 114 000  грн кожен, – повідомляє портал Дія.Бізнес.

Участь у конкурсі можуть взяти підприємці (самозайняті та ФОП), які провадять свою діяльність у межах Харкова та Харківської області, Дніпра та Дніпропетровської області з метою започаткування чи відновлення бізнес-діяльності.   

Перевагу під час відбору матимуть заявники, які:

стали ВПО після 24 лютого 2022 року;

мають фінансову та соціальну вразливість (одинокий батько/мати, троє або більше дітей, особа з інвалідністю або опікун члена родини — особи з інвалідністю, ветерани тощо);

планують проводити свою діяльність у вже наявному окремому приміщенні (орендованому, власному, окремій кімнаті/просторі тощо).     

Пріорітетні напрямки реалізації гранту включають будівництво, автосервіс, послуги краси, швейну справу та digital напрямки.

Грантові кошти є цільовими і надаватимуться лише на закупівлю матеріалів та/або обладнання та сплату послуг (консалтинг,  послуги з налаштування обладнання тощо). Реалізація грантових коштів має певні обмеження. Передбачається, що реалізація грантового проекту має бути завершена до 31 жовтня 2024 року.

Для участі в конкурсі потрібно заповнити аплікаційну форму, а також додати до неї необхідний пакет документів. Ознайомитися з правилами подання заявок, а також переліком необхідних форм та документів можна за посиланням.

Дедлайн подання заявок — 30 червня 2024 року.

Також нещодавно розпочато новий проект підтримки ветеранського бізнесу: відшкодування за придбані товари.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі