HEADS

Ціни на комунальні послуги продовжують зростати, а субсидії скорочуються

З наближенням 2025 року в Україні майже 400 тисяч громадян можуть втратити право на субсидії, що призведе до скорочення загальних видатків на 7,6 млрд гривень. У той же час тарифи на комунальні послуги продовжують зростати, завдаючи серйозного удару по фінансовій стабільності родин. Такі дані дослідження Ukrainian Institute for the Future.

Читайте також: Зустрічайте Nova Era — нову українську облікову систему від BookKeeper SaaS

Зростання тарифів

Лише за минулий рік тарифи на комунальні послуги зросли на 18,5%. Особливо вражаючим стало підвищення цін на електроенергію — на 63,6%! Також управління будинками подорожчало на 9%, а послуги з вивезення сміття та ремонту житла підвищилися на 5,4% і 3,8% відповідно.

Ці зміни можуть суттєво підірвати фінансову стабільність багатьох сімей в Україні. Зокрема, різке підвищення вартості електроенергії стало серйозним викликом, особливо на фоні зменшення субсидій та подорожчання інших комунальних послуг.

Вплив на родини

Скорочення субсидій та зростання тарифів створюють нові виклики для українських родин, які намагаються вижити в умовах енергетичної кризи. Це навантаження на сімейні бюджети може призвести до ще більших соціальних і економічних проблем.

Детальніше про події в енергетичному секторі та їх вплив на повсякденне життя українців читайте в нашому аналітичному дайджесті: Посилання на дайджест.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі