HEADS

Фінансування програми “Прихисток” продовжено до кінця року

Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) оголосило про виділення додаткових 265 мільйонів гривень на фінансування програми “Прихисток”. Це рішення було озвучено на сайті Офісу Президента України.

Читайте також: РНБО попереджає про посилення інформкампанії росії “чорна зима”

Збільшення бюджету програми

Завдяки спільним зусиллям Офісу Президента, УВКБ ООН, Міністерства реінтеграції, Міністерства закордонних справ та Міністерства відновлення вдалося збільшити бюджет програми “Прихисток”. Це фінансування дозволить продовжити реалізацію програми до кінця 2024 року.

Підтримка власників житла

Програма “Прихисток” надає можливість власникам житла, які безкоштовно розмістили внутрішньо переміщених осіб (ВПО), компенсувати витрати на комунальні послуги. Це суттєво підтримує тих, хто допомагає переселенцям в умовах кризової ситуації.

Фінансування та міжнародна підтримка

З січня 2023 року УВКБ ООН є фінансовим донором урядової програми “Прихисток” відповідно до укладеної угоди з Міністерством реінтеграції. Раніше цього року міжнародні донори вже надали понад 615 мільйонів гривень для підтримки програми.

Вплив програми на внутрішньо переміщених осіб

З початку повномасштабного вторгнення програмою “Прихисток” скористалися майже 1,2 мільйона внутрішньо переміщених осіб. Наразі в програмі беруть участь близько 65 тисяч домогосподарств, які розмістили більше 160 тисяч переселенців.

Ця ініціатива демонструє зусилля України та міжнародних партнерів у підтримці людей, які постраждали від війни, і забезпечує необхідну допомогу в цей складний час.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі