HEADS

ЕнергоСвідомі: Уряд розширює можливості для населення та бізнесу в сфері встановлення альтернативних джерел енергії

В Україні реалізується ряд ініціатив, які сприяють розвитку альтернативних джерел енергії для громадян та бізнесу. Уряд надає доступні фінансові ресурси, щоб спростити придбання необхідного енергетичного обладнання.

Читайте також: Міні-вітряки на дахах: Брюссель тестує нову технологію для “зеленої” енергетики

Підтримка приватних домогосподарств

Для приватних домогосподарств пропонується безвідсоткова ставка на встановлення сонячних панелей, вітряків та накопичувачів енергії. Громадяни можуть скористатися кредитуванням до 480 тис. грн на термін до 10 років. Ця програма реалізується Фондом розвитку підприємництва.

Підтримка ОСББ та ЖБК

Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та житлові будівельні кооперативи (ЖБК), які прагнуть покращити енергоефективність своїх будинків, мають можливість отримати компенсацію до 2 млн грн на сонячні станції та до 2 млн грн на теплові насоси. Держава покриває до 70% вартості проекту. Цю програму також реалізує Фонд енергоефективності.

Підтримка малого та середнього бізнесу

Для малих і середніх підприємств пропонується кредитування до 150 млн грн під 5-7-9% річних для розвитку екологічних енергетичних рішень. Кошти можна використовувати для купівлі та встановлення сонячних панелей, вітряків, установок для зберігання енергії, а також для будівництва газотурбінних, газопоршневих і біогазових генераційних установок. Програму реалізує Фонд розвитку підприємництва.

Малий та середній бізнес також може скористатися програмою Фонду декарбонізації України, отримуючи пільгові кредити до 25 млн грн під 9% річних на сонячні панелі, теплові насоси, когенераційні установки, біокотельні та інше енергоефективне обладнання.

Додаткова інформація

Ознайомитися з усіма деталями програм можна на сайті ЕнергоСвідомі. Ці ініціативи сприяють не лише зменшенню витрат на енергоресурси, але й активному переходу до сталого розвитку в Україні.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі