HEADS

Мінімальний розмір допомоги по безробіттю в Україні збільшено

Мінімальний розмір допомоги по безробіттю в Україні зріс з 2500 до 3600 грн для певних категорій населення. Це рішення закріплено постановою правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття від 19 вересня 2024 року № 74. Текст постанови був офіційно оприлюднений і нові правила вже вступили в дію з 1 жовтня.

Читайте також: Освітня стипендія ім. Альберта Ейнштейна (ДАФІ) для біженців в Україні

Кому стосується нововведення?

Зміни торкнуться таких категорій осіб:

  • Люди без 7 місяців страхового стажу: особи, які не мали 7 місяців страхового стажу протягом року до набуття статусу безробітного та отримували до підвищення 1500 грн.
  • Люди з 7-місячним стажем: особи, які працювали не менше 7 місяців перед настанням безробіття та отримували до підвищення 2500 грн.
  • Внутрішньо переміщені особи: особи, які не мають документів про страховий стаж та отримували до підвищення 2500 грн.

Мінімальний розмір допомоги

Мінімальний розмір допомоги по безробіттю залишився незмінним — 1500 грн. Цю допомогу отримують молоді люди до 35 років, які не мають страхового стажу, а також особи, звільнені за окремими статтями трудового законодавства, такими як систематичне невиконання обов’язків без поважних причин, прогули, крадіжки на роботі тощо.

Тривалість виплат

Під час дії воєнного стану тривалість виплати допомоги по безробіттю не може перевищувати 90 календарних днів. Для осіб передпенсійного віку максимальний термін виплат становить 360 календарних днів.

Збільшення мінімального розміру допомоги по безробіттю є важливим кроком у підтримці тих, хто втратив роботу в складний період. Ці зміни покликані полегшити фінансовий тягар для вразливих категорій населення та допомогти їм адаптуватися до нових умов.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі