HEADS

Гуманітарні потреби прифронтових громад: результати опитування

Всеукраїнська Асоціація ОТГ за підтримки швейцарсько-українського проєкту DECIDE провела опитування щодо гуманітарних потреб громад, наближених до зони бойових дій. В опитуванні взяли участь 118 представників органів місцевого самоврядування з 10 областей України.

Читайте також: Дослідження  ринку праці інженерів та робітників в Україні: попит і виклики

Мета опитування полягала у визначенні ключових гуманітарних потреб громад. Основними напрямами підтримки були визначені відновлення житлового фонду, інфраструктури, забезпечення соціальних послуг, освіти та вирішення економічних викликів.

Результати показали, що 51,3% громад мають потребу в житлі для внутрішньо переміщених осіб (ВПО). При цьому 65,3% респондентів зазначили відсутність доступу до тимчасового житла, що є критичною проблемою для ВПО.

Презентація результатів підкреслює нагальні потреби у відновленні пошкодженого житла, створенні нових робочих місць та покращенні можливостей для працевлаштування. Важливість забезпечення психологічної підтримки та організації професійного навчання також була відзначена як ключова для соціальної інтеграції мешканців.

Детальні результати дослідження доступні за посиланням: результати опитування.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі