HEADS

13 дитячих садків в Україні отримали освітні набори в рамках проєкту MYRP

У рамках “Багаторічної програми відновлення України” (MYRP) 13 дитячих садків в Україні отримали освітні набори. Фінська міжнародна неурядова організація Finn Church Aid (FCA) за підтримки фонду Education Cannot Wait передала 50 освітніх наборів до дитячих садків в Одеській, Сумській, Полтавській та Дніпропетровській областях. Загалом було передано 4,700 одиниць навчальних та ігрових матеріалів, що сприятимуть розвитку та навчальному процесу дітей в умовах війни.

Освітні набори містять конструктори, магнітні та STEM-набори, настільні ігри та інші матеріали, які допомагають дітям розвивати логіку, моторику та креативність через гру. Вони не лише підтримують навчання, але й допомагають дітям долати емоційні виклики та відволікатися від війни під час перебування в укриттях.

Читайте також: Уповноважений представляє інтереси неповнолітньої дитини в суді: унікальний випадок

Патриція Марущак, регіональна директорка Finn Church Aid в Україні, зазначила: «Для багатьох дітей в Україні освіта стала єдиним постійним та стабільним елементом у житті, яке змінила війна. Ми прагнемо не лише допомогти дітям здобувати знання, але й підтримати їх емоційно через творчі заняття та ігри. Освітні набори допомагають їм радіти навчанню та відчути себе знову дітьми. Ми пишаємося, що можемо долучитися до відновлення освіти і підтримати найбільш уразливі групи дітей по всій Україні».

Особлива увага в рамках проєкту приділяється підтримці дітей з особливими освітніми потребами та дітей із сімей внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Наприклад, у дитячому садку «Дзвіночок» у місті Ромни навчаються 9 дітей з особливими освітніми потребами, а більшість інших дітей походять з родин вимушених переселенців.

Лариса Заворотько, методистка дошкільного закладу, розповіла: «Ці набори стали справжнім подарунком для наших дітей. Особливо сподобався конструктор ‘Мавпочка-математик’, який допомагає дітям вивчати математику через гру. Він викликає захоплення у наших вихованців, оскільки поєднує навчання з цікавими завданнями».

Ця ініціатива є важливим кроком у підтримці освіти дітей в умовах війни та забезпеченні їх емоційного благополуччя.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі