HEADS

Епідемічний сезон в Україні: зростання випадків ГРВІ, грипу та COVID-19

У жовтні в Україні розпочався епідемічний сезон, що супроводжується значним зростанням випадків сезонних респіраторно-вірусних захворювань, таких як ГРВІ, грип та COVID-19. З 30 вересня по 13 жовтня захворіло 233 059 українців.

Читайте також: Новий підхід до визначення інвалідності в Україні: що пропонують в МОЗ

У перший тиждень жовтня медики зареєстрували 114 487 випадків захворювань, з яких майже 60% госпіталізованих — діти. Протягом другого тижня, з 7 по 13 жовтня, на ГРВІ, грип та COVID-19 захворіло 118 572 людей, із яких 73 396 — діти віком до 17 років.

На жаль, за два тижні було зафіксовано 17 летальних випадків унаслідок ускладнень COVID-19 серед дорослих. Важливо зазначити, що померлі не мали профілактичних щеплень проти коронавірусної інфекції.

Профілактика та вакцинація

Медики наголошують, що найефективнішою профілактикою COVID-19 та грипу є щорічна вакцинація, особливо для людей із груп ризику. Вакцинація проти грипу не забезпечує захисту від COVID-19 і навпаки, але щеплення від обох захворювань можна робити в один день або з мінімальним інтервалом.

Щеплення проти COVID-19 залишаються безоплатними для населення. На даний момент медики використовують омікрон-специфічні вакцини Comirnaty від Pfizer для дорослих та дітей. Зробити щеплення можна, звернувшись до свого сімейного лікаря.

У цей епідемічний сезон важливо дбати про своє здоров’я та здоров’я оточуючих, дотримуючись рекомендацій медичних фахівців.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі