HEADS

Міністерство освіти і науки України підтримало законопроєкт про заборону використання російської мови у школах під час перерв

Міністр освіти й науки Оксен Лісовий оголосив про підтримку законопроєкту №12086, який передбачає заборону використання російської мови в українських школах не лише під час занять, а й під час перерв. Цей законопроєкт ініційований народною депутаткою Наталією Піпою і зареєстрований у Верховній Раді 1 жовтня.

Читайте також: Підготовка прифронтових територій до зими: міжнародна гуманітарна допомога

Лісовий підкреслив, що захист української мови є пріоритетом, проте також важливо враховувати розвиток мов національних спільнот Європейського Союзу. Він зазначив, що російська мова використовується як інструмент агресії, тому ухвалення такого рішення є необхідним для підтримки української мови та культурної ідентичності.

Міністр наголосив на важливості дбати про мови корінних народів та національних меншин, але підкреслив, що це не поширюється на мову країни-агресора.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі