HEADS

Підготовка прифронтових територій до зими: міжнародна гуманітарна допомога

Під головуванням заступниці Керівника Офісу Президента України Ірини Верещук відбулася чергова нарада щодо міжнародної гуманітарної підтримки вразливих верств населення на прифронтових територіях. У заході взяли участь представники Міністерства реінтеграції, Кластера ООН з питань житла та непродовольчих товарів в Україні, Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ), Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН), Міжнародної організації з міграції (МОМ), Товариства Червоного Хреста України (ТЧХУ), ЮНІСЕФ, Управління ООН з координації гуманітарних справ (OCHA), а також обласні військові адміністрації.

Учасники обговорили стан реалізації урядової постанови, що передбачає надання одноразової грошової допомоги населенню протягом опалювального сезону 2024/25 року для придбання твердого пічного побутового палива. Допомога буде надана мешканцям Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

До кінця жовтня планується почати виплати від УВКБ ООН, які отримають понад 20 тисяч домогосподарств, що пройшли ідентифікацію.

Крім того, учасники обговорили поточний стан забезпечення населення твердим паливом, що постачається Міжнародним Комітетом Червоного Хреста та Кластером ООН з питань житла та непродовольчих товарів.

Ця ініціатива є важливим кроком у підготовці прифронтових територій до зимового періоду, забезпечуючи вразливі верстви населення необхідними ресурсами для комфортного перебування в умовах холодної погоди.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі