HEADS

Кампанія з “наздоганяючої” вакцинації проти дифтерії та кашлюка триває

В Україні активно реалізується кампанія з “наздоганяючої” вакцинації проти дифтерії та кашлюка. Протягом останніх двох місяців медики вже зробили понад 467 тисяч щеплень, захищаючи тих, хто з різних причин пропустив обов’язкові вакцинації.

Читайте також: “Національний кешбек”: Які бар’єри заважають українцям скористатися програмою

За серпень і вересень вдалося надолужити щеплення:

  • 65,985 дітей віком до 6 років;
  • 71,338 дітей від 7 до 17 років;
  • 322,582 дорослих.

У деяких регіонах, таких як Рівненська, Тернопільська та Волинська області, було зроблено найбільше щеплень. У той же час, у Львівській, Чернівецькій та Закарпатській областях обсяги вакцинації виявилися меншими.

Для зручності жителів, навіть у віддалених громадах, працюють мобільні вакцинальні бригади, які допомагають надолужити пропущені щеплення, зокрема для дорослих.

Вакцинація є безкоштовною! Зверніться до свого сімейного лікаря, щоб записатися на щеплення. Нагадуємо, що ревакцинація для дорослих з 26 років є обов’язковою кожні 10 років.

Кампанія з імунізації проти дифтерії та правця триватиме до кінця року, тож не втрачайте можливість захистити себе та своїх близьких. Де можна надолужити щеплення у вашому місті – читайте на сторінках регіональних Центрів контролю та профілактики хвороб.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі