HEADS

Урядові програми підтримки: банки схвалили 8 млрд грн пільгових кредитів для посилення енергонезалежності

В Україні розпочато активну програму підтримки бізнесу та населення у сфері енергетичної незалежності. З 1 червня по 30 вересня 2024 року банки отримали 2484 заявки на кредитування проектів зі встановлення енергетичного обладнання, що в сумі склало 54,8 млрд грн. Серед цих заявок було схвалено 7,9 млрд грн, що свідчить про великий інтерес до енергоефективних технологій.

Читайте також: Міні-вітряки на дахах: Брюссель тестує нову технологію для “зеленої” енергетики

За даними Національного банку України, обсяг фактично виданих кредитів на енергетичні потреби юридичних осіб досяг 2 млрд грн. У вересні, зокрема, було подано 514 заявок на загальну суму 8,4 млрд грн, з яких 1081 заявка на 2,7 млрд грн отримала схвалення. Було видано 220 кредитів на загальну суму 1,3 млрд грн.

Кошти спрямовуються на придбання та монтаж газопоршневих когенераційних установок, купівлю дизельних та бензинових генераторів, а також будівництво сонячних електростанцій. Проекти фінансуються у 21 області країни, що свідчить про широку географію впровадження енергоефективних рішень.

Не лише бізнес, але й населення отримує підтримку. У вересні банки видали 1,1 тис. кредитів на загальну суму 133 млн грн для фізичних осіб. Обсяг валового портфеля кредитів, пов’язаних з енергетичними потребами, наразі складає 204 млн грн.

Для отримання більш детальної інформації про діючі програми кредитування, зацікавлені можуть ознайомитися з матеріалами на сайті Міністерства енергетики України за посиланням: Міненерго.

Ця ініціатива є важливим кроком до підвищення енергетичної незалежності країни та сприяє розвитку сталих технологій в енергетичному секторі.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі