HEADS

Міні-вітряки на дахах: Брюссель тестує нову технологію для “зеленої” енергетики

У Брюсселі розпочато експеримент з використання міні-вітряків на дахах будівель для виробництва електроенергії. Перший такий вітряк, розроблений стартапом Renewind, вже встановлено на житловому будинку в районі Лаекен, повідомляє The Mayor.

На відміну від традиційних вітряних турбін, які зазвичай встановлюють на морських платформах або гірських вершинах, міні-вітряки Renewind можна інтегрувати безпосередньо в міське середовище. Вони використовують прискорення вітру на краю даху для генерації енергії, що може бути особливо корисним для міст з недостатнім сонячним освітленням.

Читайте також: Greenpeace Україна презентує путівник з зеленого відновлення енергетики громад

Очікується, що один такий вітряк вироблятиме від 1 до 3 МВт·год електроенергії на рік. Вартість встановлення одного міні-вітряка становить близько 6000 євро. У планах – встановлення десяти таких турбін на одному будинку та розширення проекту на інші регіони Бельгії.

За словами брюссельського радника з питань клімату Бенуа Хеллінгса, ця технологія дозволить виробляти електроенергію протягом усього року зі стабільним і передбачуваним результатом.

Читайте також: Україна та Франція посилюють співпрацю для відновлення енергетичної інфраструктури перед зимою
Олексій Захаров
Олексій Захаров
Редактор сайту | Досвід роботи у ЗМІ — понад 17 років. Працював журналістом на Vgorode.ua, відеоредактором на "5 каналі", шеф-редактором на Gloss.ua та "Наш Київ", редактором розділу "Життя" на LIGA.Net.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі