HEADS

У Львові планують створити реабілітаційний центр для дітей, постраждалих від війни

Міністерство охорони здоров’я України, Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького та фінляндська фундація “Надія” підписали меморандум про співпрацю з метою створення реабілітаційного центру для дітей, які постраждали від війни.

Центр надаватиме фізичну та психологічну реабілітаційну допомогу, а також включатиме віртуальну лікарню з телемедициною та науково-дослідний інститут з фокусом на європейських практиках реабілітації.

– Сьогодні ми говоримо про найбільш вразливу категорію українських пацієнтів, які внаслідок війни зазнали психологічних або фізичних травм і зараз потребують реабілітації — це наші діти. Через війну українські діти змушені залишати власні домівки та звичний спосіб життя, щоденно ховатися від бомбардувань та атак рф у сховищах, а ті діти, які живуть у зонах бойових дій, на жаль, були свідками збройних нападів та переживають вкрай травматичний досвід, – сказав міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко.

Читайте також: В е-кабінеті ветеранів з’явиться інтерактивна мапа об’єктів для спортивної реабілітації

Проект фінансуватиметься фундацією “Надія” протягом 5-7 років. Загальний бюджет проекту складатиме близько 60 млн євро, з яких 10 млн євро буде спрямовано на віртуальну лікарню, 50 млн євро — на реабілітаційний центр.

Очікується, що реалізація проекту сприятиме розвитку сучасного реабілітаційного центру для українських дітей, впровадженню ефективних методик реабілітації та поширенню європейського досвіду в Україні.

Читайте також: Стартує експериментальний проєкт із підготовки фахівців з реабілітації за дуальною формою здобуття освіти
Олексій Захаров
Олексій Захаров
Редактор сайту | Досвід роботи у ЗМІ — понад 17 років. Працював журналістом на Vgorode.ua, відеоредактором на "5 каналі", шеф-редактором на Gloss.ua та "Наш Київ", редактором розділу "Життя" на LIGA.Net.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі