HEADS

“Захист України” для всіх: у школах скасували гендерний розподіл на уроках

Міністерство освіти і науки України внесло зміни до викладання предмета “Захист України”. Як повідомила перша леді Олена Зеленська, тепер хлопці та дівчата з 10-11 класів вивчатимуть його разом, в однаковому обсязі та за оновленою програмою, максимально наближеною до реалій воєнного часу.

“Розподіл за статтю нещодавно скасували, натомість учнів розподілятимуть за кількістю – від 8 до 15 у кожній групі. Навчатимуться вони не раз на тиждень у межах уроку, а раз на місяць, проте цілий день”, – написала Зеленська.

Читайте також: Всеукраїнський урок “Ми — Майбутнє” для підлітків

Учні опановуватимуть домедичну допомогу, тактичну медицину, керування безпілотниками, радіозв’язок, а також навички, що сприяють розвитку емоційної стійкості та вмінню діяти в екстремальних ситуаціях. Заняття проходитимуть раз на місяць цілий день у спеціально створених навчальних осередках з інтерактивним обладнанням та симуляторами.

“Держава вже виділила кошти на створення спеціальних навчальних осередків у громадах: туди закуплять інтерактивне обладнання, симулятори тощо. У невеликих групах діти зможуть краще зосередитися на практичних навичках, які в умовах повномасштабного вторгнення буквально рятують життя”, – уточнила перша леді.

Скасування розподілу за статтю на уроках “Захисту України” сприятиме зменшенню гендерних стереотипів та підготовці молодого покоління до захисту країни в сучасних умовах.

Читайте також: Як людство протидіє загрозам – урок здоров’я від Юнісеф
Олексій Захаров
Олексій Захаров
Редактор сайту | Досвід роботи у ЗМІ — понад 17 років. Працював журналістом на Vgorode.ua, відеоредактором на "5 каналі", шеф-редактором на Gloss.ua та "Наш Київ", редактором розділу "Життя" на LIGA.Net.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі