HEADS

Обстріляна академія Бойчука: твори мистецтва все ще перебувають під завалами

Внаслідок ракетного удару по Київській державній академії декоративно-прикладного мистецтва і дизайну ім. Михайла Бойчука 25 березня, під руїнами опинилися численні твори мистецтва, ймовірно, до сотні. Як повідомила ректорка академії Олена Осадча в коментарі Суспільне Культура, під завалами знаходяться дипломні роботи випускників, переважно твори декоративного мистецтва, а також графіка Марії Котляревської, учениці відомого митця Івана Падалки.

Спадщина Котляревської є важливою частиною культурної спадщини України та представляє унікальну школу бойчуківців. На жаль, попри численні звернення до столичних служб ДСНС, КМВА та Печерської районної адміністрації, роботи з розчищення завалів досі не проведені, що ставить під загрозу збереження цінних робіт. 7 жовтня керівництво академії знову звернулося по допомогу до начальника КМВА Сергія Попка та мера Києва Володимира Кличка, адже доступ до частини приміщень залишається заблокованим.

Читайте також: Українські митці закликали розвивати культурний фронт
Олексій Захаров
Олексій Захаров
Редактор сайту | Досвід роботи у ЗМІ — понад 17 років. Працював журналістом на Vgorode.ua, відеоредактором на "5 каналі", шеф-редактором на Gloss.ua та "Наш Київ", редактором розділу "Життя" на LIGA.Net.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі