HEADS

В МОН запустили онлайн-платформу для боротьби з булінгом

В Міністерстві освіти і науки України запустили нову онлайн-платформу для боротьби з булінгом у школах. Тепер учні та їхні батьки можуть повідомити про випадки цькування, заповнивши анонімну або персоналізовану анкету на сайті АІКОМ.

Як повідомити про булінг

  • Зайдіть на сайт АІКОМ.
  • Натисніть кнопку “Повідомити про булінг“.
  • Зареєструйтесь або увійдіть у вже існуючий акаунт.
  • Заповніть анкету.
  • Натисніть кнопку “Продовжити” та підтвердіть заяву.

    Ця ініціатива покликана спростити процес повідомлення про булінг та забезпечити швидке реагування з боку адміністрації школи. Директор зобов’язаний відреагувати на заяву протягом доби, скликавши спеціальну комісію для розгляду ситуації. За потреби до розв’язання проблеми можуть бути залучені соціальні працівники, поліція та інші служби.

    Читайте також: Вплив війни на навчальні результати школярів: думка вчителів

    Булінг – це проблема

    За словами заступниці міністра освіти і науки України Євгенії Смірнової, булінг – це серйозна проблема, яка негативно впливає на дитину, і створення безпечного освітнього середовища є пріоритетом для МОН.

    На сайті АІКОМ також можна знайти відповіді на поширені питання щодо нової опції, поради щодо реагування на булінг та інформацію про те, як отримати допомогу.

    Важливо, що анонімність заявника гарантується, а інформація використовується лише для розв’язання проблеми та захисту дитини.

    Читайте також: Причини булінгу: результати масштабного дослідження в українських школах
    Олексій Захаров
    Олексій Захаров
    Редактор сайту | Досвід роботи у ЗМІ — понад 17 років. Працював журналістом на Vgorode.ua, відеоредактором на "5 каналі", шеф-редактором на Gloss.ua та "Наш Київ", редактором розділу "Життя" на LIGA.Net.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Нове на сайті

    Більше по темі