HEADS

Нобелівську премію миру 2024 року отримала японська організація Nihon Hidankyo

Нобелівську премію миру 2024 року вручили японській організації Nihon Hidankyo, що об’єднує тих, хто пережив атомні бомбардування Хіросіми та Нагасакі. Як повідомляє Суспільне, нагорода присуджена за “зусилля з досягнення світу, вільного від ядерної зброї”.

Читайте також: Верховна Рада України ухвалила законопроект про кліматичну нейтральність

Комітет відзначив, що діяльність Hibakusha, тих, хто вижив у наслідок атомних атак 1945 року, стала важливим елементом у створенні глобального руху, спрямованого на підвищення обізнаності про катастрофічні наслідки використання ядерної зброї. Протягом майже 80 років жодна ядерна зброя не була використана у війні, що стало результатом зусиль Nihon Hidankyo та інших представників Hibakusha.

Наголошується, що на сьогоднішній день існуюче “ядерне табу”, яке стигматизує використання ядерної зброї, піддається тиску. Nihon Hidankyo, заснована в 1956 році, активно лобіює за підтримку постраждалих від атомних бомб та за скасування ядерної зброї, прагнучи створити безпечніший світ для майбутніх поколінь.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі