HEADS

Нобелівська премія з літератури: Відзначено Хан Канг

Нобелівську премію з літератури отримала південнокорейська письменниця Хан Канг. Нобелівський комітет відзначив авторку за «насичену поетичну прозу, що кидає виклик історичним травмам й оголює крихкість людського життя».

Читайте також: Результати онлайн-аукціонів: 3,9 млрд гривень від реалізації землі через Prozorro.Продажі

Визнання та нагороди

У 2016 році Канг отримала Міжнародну Букерівську премію за роман «Вегетаріанка». Цей твір був перекладений українською мовою у 2017 році видавництвом КМ-БУКС.

Сюжет та стиль

Головна героїня роману «Вегетаріанка» Джінг-хай одного дня прокидається з усвідомленням, що більше ніколи не їстиме м’яса. Цей поворот подій завершує класичний сюжет, який, здавалося б, відомий читачам.

Жанр твору балансує між домашнім трилером, притчею про трансформацію та медитацією на тему життя. Оповідь ведеться від імені нікчемного чоловіка героїні, який працює в офісі, а також заклопотаної старшої сестри. Ці персонажі відчувають муки творчості та намагаються облаштувати своє життя, в той час як сама Джінг-хай припиняє будь-яку активність.

Хан Канг продовжує вражати світ своєю унікальною стилістикою та глибокими темами, що знову підтверджується отриманням Нобелівської премії.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі