HEADS

Результати онлайн-аукціонів: 3,9 млрд гривень від реалізації землі через Prozorro.Продажі

Протягом останніх трьох років система Prozorro.Продажі провела майже 16,4 тисячі торгів, які принесли Україні значні доходи від реалізації землі. Загалом було реалізовано понад 98,9 тисячі гектарів земель, з яких більше 89,2 тисячі гектарів здали в оренду. Повідомляє Міністерство економіки України.

Читайте також: В Україні укладено першу угоду щодо розмінування агроземель за державною програмою

Основні досягнення

  • Обсяги продажу: За три роки система принесла державі майже 3,9 мільярда гривень.
  • Лідери оренди: Одещина, Львівщина та Черкащина стали найбільш активними регіонами в оренді землі.
  • Ціни на сільськогосподарські землі: Найвищі середні ціни на гектар сільгоспземель були зафіксовані у Вінницькій області — понад 16,3 тисячі гривень.
  • Доходи від оренди: Одеська область стала лідером за доходами від оренди сільгоспземель, отримуючи 101 мільйон гривень на рік.

Нові можливості

Нещодавно в системі Prozorro.Продажі відбулися перші онлайн-аукціони зі здачі в суборенду державних сільгоспземель, організатором яких виступив «Земельний банк». Це відкриває нові можливості для аграріїв та інвесторів, сприяючи більш ефективному використанню земельних ресурсів.

Система Prozorro.Продажі продовжує демонструвати свою ефективність у прозорій реалізації земельних активів, що сприяє розвитку аграрного сектору в Україні.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі