HEADS

“Національний кешбек”: Які бар’єри заважають українцям скористатися програмою

Соціологічна служба Центру Разумкова провела опитування в рамках Програми сприяння громадській активності “Долучайся!”, яка фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та реалізується Pact в Україні. Опитування проводилося з 20 по 26 вересня 2024 року і охопило 2016 респондентів віком від 18 років у 22 областях України та місті Києві.

Читайте також: Зміни у пільговому іпотечному кредитуванні для внутрішньо переміщених осіб в Україні

Методологія

Опитування здійснювалося методом face-to-face у регіонах, контрольованих урядом України. Використовували стратифіковану багатоступеневу вибірку, що відтворює демографічну структуру дорослого населення станом на початок 2022 року. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Участь у програмі “Національний кешбек”

У вересні 2024 року стартувала програма “Національний кешбек”, що дозволяє громадянам отримувати компенсацію у розмірі 10% від вартості українських товарів. На момент проведення опитування 21% дорослих громадян вже оформили банківську картку для участі в програмі.

Рівень участі у програмі зростає з підвищенням добробуту респондентів: від 14% серед тих, хто “ледве зводить кінці з кінцями”, до 24,5% серед тих, хто “живе забезпечено”. Освітній рівень також впливає на участь: 12% серед людей старшого віку (60 років і більше) та від 22% до 29% у інших вікових групах.

Причини неучасті

Серед тих, хто не бере участь у програмі, 40% назвали відсутність інформації про неї як головну причину. Інші причини включають:

  • 14% вважають, що участь нічого не дасть.
  • 8% ще не встигли оформити картку, але планують це зробити.
  • 5% не розуміють, як оформити картку.
  • 2% вважають процедуру участі занадто складною.
  • 2% взагалі не користуються банківськими картками.

Региональні та соціально-економічні відмінності

Неучасть у програмі “Національний кешбек” через відсутність інформації частіше відзначають жителі Південного (53,5%) та Західного (47%) регіонів. Люди з нижчим рівнем освіти частіше вказують на цю причину, а також представники найстаршої вікової групи та особи з низькими доходами.

Серед жителів сіл та селищ 47% посилаються на відсутність інформації, тоді як серед містян — 36%. Вищий рівень добробуту пов’язаний з думкою, що участь у програмі нічого не дасть, зокрема 18% серед забезпечених.

Висновки

Результати опитування вказують на важливість інформаційних кампаній для підвищення обізнаності громадян про програми підтримки. Зважаючи на те, що багато людей не беруть участь через брак інформації, розширення освітніх ініціатив може стати важливим кроком для покращення залученості населення.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі