HEADS

Україна та Франція посилюють співпрацю для відновлення енергетичної інфраструктури перед зимою

Заступник Міністра енергетики України Роман Андарак обговорив із заступником директора з міжнародного фінансування підприємств та підтримки зовнішньої торгівлі Дирекції Загального казначейства Франції Армелем Касте пріоритети допомоги українському енергосектору. Повідомляє Урядовий портал.

Серед ключових напрямків співпраці зазначено необхідність постачання обладнання для проведення ремонтів, газових турбін та газопоршневих установок для нарощування потужностей розподіленої генерації. Також обговорювалися потужні генератори для забезпечення резервним живленням об’єктів критичної інфраструктури.

Читайте також: Генератори для прифронтових областей: підготовка до опалювального сезону

Учасники зустрічі також розглянули питання співпраці в рамках грантової угоди, підписаної в Парижі на початку червня, в якій йдеться про надання 200 мільйонів євро для відновлення та реконструкції критичної інфраструктури.

Серед пріоритетних проектів – розробка систем накопичення енергії, реконструкція та модернізація підстанцій, а також розбудова «розумних» мереж. Українські та французькі компанії вже розпочали реалізацію 14 проектів у цих напрямках.

З моменту початку співпраці Україна вже отримала 37 відправлень гуманітарної допомоги енергетичного обладнання з Франції, загальною вагою 313 тонн.

Французька сторона висловила готовність оперативно реагувати на запити України, надаючи необхідне обладнання та фінансову підтримку, що є важливим кроком у підготовці до зими та відновленні енергетичної системи України.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі