HEADS

Патронатні родини в Україні: підтримка та турбота для дітей

Протягом 2024 року в Україні було створено 101 патронатну родину, кожна з яких має свою унікальну історію турботи, підтримки та тепла для дітей. Повідомляє Національна соціальна сервісна служба України. Патронат над дітьми є важливим кроком у запобіганні їхньому влаштуванню до інституцій та забезпеченні сімейного виховання для тих, кого було вилучено з біологічних родин.

Читайте також: Понад 200 українок стали водійками автобусів та вантажівок завдяки проєкту Reskilling Ukraine

Наразі в Україні функціонує 379 патронатних сімей, які надають підтримку і опіку 771 дитині. Найбільше таких родин зареєстровано у Чернігівській, Хмельницькій та Житомирській областях.

Дізнатися більше про патронат можна завдяки єдиній державній платформі «Україна для кожної дитини»: http://surl.li/bshnrv.

Проєкт «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату» реалізується спільно з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ), Partnership for Every Child / Кожній дитині, Міністерством соціальної політики України, Національною соціальною службою України, Координаційним центром з розвитку сімейного виховання та догляду дітей за фінансової підтримки Європейського Союзу в Україні та Австрійської Агенції Розвитку (ADA).

Ця ініціатива сприяє створенню сприятливого середовища для дітей, що залишилися без батьківської опіки, і забезпечує їм можливість зростати у теплій та підтримуючій атмосфері родинного виховання.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі