HEADS

Українська система охорони здоров’я готова до обігу медичного канабісу

Українська система охорони здоров’я готова до реєстрації іноземними виробниками активних фармацевтичних інгредієнтів для обігу медичного канабісу. Міністерство охорони здоров’я та Кабінет міністрів ухвалили більшість необхідних підзаконних актів для легалізації.

На пресконференції виконавча директорка БФ “Пацієнти України” Інна Іваненко зазначила, що вже затверджені ліцензійні вимоги та електронна система обліку. Народна депутатка Ольга Стефанишина закликала бізнес швидше реєструвати ліки, адже це необхідно пацієнтам.

Читайте також: Дефіцит кадрів та високе безробіття: парадокси українського ринку праці

Міністерство охорони здоров’я внесло зміни до понад 20 нормативно-правових документів. В рамках нового законодавства медичний канабіс буде доступний у формі оральних крапель, капсул та гелів для лікування хронічного болю, нудоти, епілепсії та інших станів.

Заступниця міністра Марія Карчевич повідомила про запуск електронної інформаційної системи обліку обігу медичного канабісу з фіксацією всіх операцій. Проте наразі жоден виробник не подав заявку на реєстрацію активних фармацевтичних інгредієнтів.

Представники асоціацій закликали до активізації процесу реєстрації, щоб забезпечити доступ до ліків для пацієнтів і покращити якість їхнього життя.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі