HEADS

В е-кабінеті ветеранів з’явиться інтерактивна мапа об’єктів для спортивної реабілітації

Заступник Міністра внутрішніх справ України Леонід Тимченко в інтерв’ю Укрінформ розповів про нові можливості для ветеранів МВС та їхніх рідних, які можуть отримати соціальні послуги через сервіс “Електронний кабінет постраждалого”. Цей електронний ресурс доступний для співробітників Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Національної поліції та Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Читайте також: Без ТЦК: Уряд дозволив військовим частинам напряму мобілізувати добровольців

Статистика та підтримка

За чотири місяці роботи кабінету авторизувалися більше 6 тисяч постраждалих і членів їхніх родин. З них 985 осіб скористалися послугами супровідника для формування своїх потреб. Тимченко зазначив, що ветерани можуть отримати допомогу у соціальних співробітників, які працюють у всіх регіональних підрозділах МВС.

Актуальні питання ветеранів

Серед актуальних питань, які хвилюють ветеранів, є отримання фінансових виплат, статусу учасника бойових дій, відновлення втрачених документів, надання довідок про поранення, а також лікування та реабілітація. МВС планує розширити перелік послуг, зокрема, додати опцію для організації спортивних тренувань.

Інтерактивна мапа спортивних об’єктів

Заступник Міністра також повідомив про створення інтерактивної мапи спортивних об’єктів, доступних для ветеранів. Кожен ветеран може зайти в електронний кабінет, вибрати свій регіон і побачити, де поруч є спортивні заклади. Інформація про умови для проведення тренувань буде доступна, а відповідальні співробітники організують заняття.

Читайте також: “Національний кешбек”: 884 тисячі українців вже можуть бачити нарахований кешбек у Дії

Увага до інклюзивності

Особливу увагу приділять інклюзивності. У картці установи буде вказана інформація про можливості для ветеранів з обмеженими фізичними можливостями, зокрема тих, хто пересувається на інвалідних візках або має порушення зору.

Інші ініціативи МВС

Крім того, Тимченко обговорив питання наповнення Єдиного реєстру зброї, реалізацію проекту з пошуку зниклих безвісти осіб, а також цифрові сервіси МВС і масштабування проекту Служби 112.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі