HEADS

“Національний кешбек”: 884 тисячі українців вже можуть бачити нарахований кешбек у Дії

За чотири тижні бета-тестування програми кешбеку в Україні 884 тисячі споживачів, або 95%, які активували картки для виплат у застосунку “Дія”, вже бачать нарахований кешбек. Повідомляє Міністерство економіки України.

Читайте також: Без ТЦК: Уряд дозволив військовим частинам напряму мобілізувати добровольців

Прогрес у передачі інформації

Одним із значних досягнень четвертого тижня бета-тестування стало покращення в передачі інформації про транзакції банками. Завдяки цьому більшість користувачів бачать нарахований кешбек вже на наступний день після покупки. Наприклад, кешбек за покупки 29 вересня користувачі отримали вже ввечері 30 вересня. Хоча процес передачі та обробки транзакцій ще не є повністю стабільним, робота над його удосконаленням триває.

Кешбек за жовтень та вересень

З початком жовтня всі користувачі можуть бачити у “Дії” суму нарахованого кешбеку за жовтень. Нарахування кешбеку за вересень українці отримають на картку “Національний кешбек” до 20 жовтня. Нагадуємо, що необхідно активувати картку для виплат у застосунку “Дія”. Незабаром також з’явиться можливість бачити кешбек за попередній місяць.

Приєднання торговельних мереж

На початку цього тижня ряд торгових мереж, таких як Епіцентр К, Нова лінія, Аврора, Таврія В, та інші, почали маркування товарів на полицях, приєднавшись до програми “Національний кешбек”. Новими учасниками за останній тиждень стали Наш Край, SPAR та Коло.

Торговим мережам і магазинам, які лише починають свою участь, рекомендується позначати товари з кешбеком. Для цього доступний пакет маркетингових матеріалів, який можна завантажити за посиланням.

Умови участі у програмі

“Національний кешбек” від держави доступний вже на 235 тисяч українських товарів від 1234 місцевих виробників. Щоб отримувати кешбек, необхідно:

  1. Подати заявку через сайт чи мобільний застосунок банку, що бере участь у програмі, або звернутися до відділення.
  2. Визначити картки для оплати покупок і надати банку дозвіл на передачу інформації про транзакції.
  3. Відкрити фізичну або віртуальну картку, на яку буде нараховуватись кешбек.
  4. У застосунку “Дія” в розділі “Сервіси” обрати картку “Національний кешбек” для виплат.

Кешбек у розмірі 10% нараховується за купівлю товарів українських виробників, за винятком підакцизної продукції. Максимальна сума виплат становить 3 тисячі гривень на місяць, а накопичені кошти надходять на картку раз на місяць до 20 числа наступного місяця.

Читайте також: Примусова евакуація дітей з Сумщини: що потрібно знати

Отримані кошти можна використовувати на різні послуги, а також донатити на ЗСУ чи купувати військові облігації. Зняти готівку з рахунку, куди нараховують кешбек, буде неможливо. Використати кошти, нараховані в 2024 році, можна до 31 січня 2025 року.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі