HEADS

Примусова евакуація дітей з Сумщини: що потрібно знати

У зв’язку з погіршенням безпекової ситуації на Сумщині, оголошено примусову евакуацію дітей разом із їхніми батьками з декількох населених пунктів. Відповідне рішення ухвалено на основі наказу Сумської обласної військової адміністрації та Оперативно-тактичного угруповання “Сіверськ”. Про це повідомили на сайті Сумської районної ради.

Які населені пункти підлягають евакуації?

Евакуація стосується жителів:

  • Білопільської та Ворожбянської міських територіальних громад
  • Краснопільської та Хотінської селищних тергромад
  • Юнаківської, Миропільської та Миколаївської сільських тергромад

Перелік населених пунктів доступний на сайті Сумської районної ради.

Як відбувається евакуація?

Оголошено обов’язкову евакуацію дітей з їхніми батьками, особами, які їх замінюють, або іншими законними представниками з окремих населених пунктів Конотопського району. Важливо зазначити, що евакуація з небезпечних районів проводиться безкоштовно.

Контактна інформація

Для отримання консультацій щодо виїзду до безпечних регіонів можна звертатися на гарячу лінію Сумського обласного контакт-центру за номером 0 800 301 501.

Також про бажання евакуюватися можна повідомити на гарячу лінію Міністерства реінтеграції за номером 1548 або написати в месенджери WhatsApp/Telegram/Viber на номер (096) 078-84-33.

Читайте також: Гранти до 50 000 євро: нові можливості для підприємців в Україні

У даний складний час важливо дбати про безпеку дітей та їхніх родин. Якщо ви проживаєте в одному з зазначених населених пунктів, не зволікайте і скористайтеся можливістю евакуюватися до безпечних регіонів.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі