HEADS

В Україні погіршилася якість повітря через забруднення з території росії

В Україні спостерігається серйозне погіршення якості повітря, особливо в східних та північно-східних регіонах. Повідомляє Сумський обласний центр з гідрометеорології. Це пов’язано з “закиданням” атмосферним вихором пилу та смогу з території росії. За повідомленнями, частини пилу могли бути перенесені з Каспійського регіону, тоді як смог є наслідком масштабних лісових пожеж, що зараз відбуваються в росії.

Читайте також: Використання соціальних мереж та ігор серед підлітків: ключові висновки дослідження ВООЗ

Причини забруднення

Північний вітер приніс цю небезпечну суміш пилу та смогу на територію України. Найбільша концентрація забруднюючих часток наразі фіксується в Сумській, Полтавській, Дніпропетровській та Миколаївській областях. Це викликає занепокоєння серед медичних експертів та екологів, які попереджають про можливі наслідки для здоров’я населення.

Фото: Сумський обласний центр з гідрометеорології 

Рекомендації для населення

У зв’язку з погіршенням якості повітря, експерти радять обмежити перебування на вулиці та зачинити вікна в житлових приміщеннях, щоб зменшити вплив забрудненого повітря на організм. Особливо варто бути обережними людям із захворюваннями дихальної системи та алергіями.

Чого ще чекати

Ситуація з якістю повітря в Україні вимагає термінової уваги, і відповідні органи закликають населення дотримуватися рекомендацій щодо захисту свого здоров’я. Важливо слідкувати за оновленнями щодо стану повітря та вживати заходів для мінімізації ризиків.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі