HEADS

В ООН заявили про брак коштів для допомоги українцям взимку

Організація Об’єднаних Націй зіткнулася з критичною нестачею фінансування для надання допомоги українцям в умовах прийдешньої зими, особливо враховуючи значні руйнування енергетичної інфраструктури країни. Як передає Суспільне, про це повідомила представниця Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) Кароліна Ліндхольм Біллінг.

Читайте також: Звіт ООН: атаки енергетичної інфраструктури можуть мати тривалі наслідки для цивільного населення

За її словами, наразі УВКБ ООН має лише 47% необхідних коштів для підтримки мільйонів українців, які постраждали від війни або були змушені покинути свої домівки. Ситуація погіршується через активізацію бойових дій та постійні обстріли інфраструктури, що призводить до нових хвиль внутрішнього переміщення.

“Майже 99 тисяч людей, наприклад, евакуювалися або покинули прифронтові села в Донецькій області з 1 серпня”, – розповіла Біллінг.

УВКБ ООН активно співпрацює з українськими організаціями, щоб забезпечити підтримку внутрішньо переміщеним особам та надати допомогу найбільш вразливим групам населення, особливо з наближенням зими. Однак, без додаткового фінансування, масштаби допомоги будуть обмежені, що може мати серйозні наслідки для мільйонів українців.

Читайте також: ООН Жінки в Україні: стартувала програма для подолання гендерного розриву в оплаті праці
Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі