HEADS

Уряд виділяє кошти на відновлення шкіл та лікарень, постраждалих від війни

Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про виділення коштів на відновлення шкіл та медичних закладів, які постраждали внаслідок військових дій. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Згідно з рішенням уряду, 350 шкіл отримають фінансову допомогу від ЮНІСЕФ у розмірі 290,5 тисяч гривень кожна. Ці кошти будуть спрямовані на модернізацію харчоблоків, підготовку до зимового періоду та ремонт інженерних мереж.

Читайте також: План реконструкції: як зробити сучасну школу з радянської

Крім того, уряд розподілив державну субвенцію у розмірі 56,9 мільйонів гривень на будівництво укриттів для шкіл у Запорізькій, Херсонській та Київській областях. Також було прийнято рішення про перерозподіл коштів на потреби медицини. За словами Прем’єр-міністра, понад 120 мільйонів гривень буде спрямовано на ремонт лікарень та встановлення автономних джерел водопостачання.

Ці заходи є частиною зусиль уряду щодо відновлення інфраструктури, пошкодженої внаслідок війни, та забезпечення нормального функціонування освітніх та медичних закладів у постраждалих регіонах.

Читайте також: Закриття лікарень: як оптимізація медзакладів вплине на пацієнтів?
Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі