HEADS

В Україні стартував проєкт She Drives для розширення професійних можливостей жінок

В Україні розпочато національну інформаційну кампанію “Звісно, зможеш!”, спрямовану на привернення уваги до проблеми гендерного розриву в оплаті праці. Кампанія реалізується ООН Жінки в Україні спільно з Міністерством економіки України.

За даними організаторів, на сьогодні лише близько половини працездатних жінок в Україні мають роботу. Кампанія “Звісно, зможеш!” має на меті підкреслити важливість забезпечення рівних можливостей для професійного розвитку та працевлаштування жінок у всіх сферах.

Читайте також: ООН Жінки в Україні: стартувала програма для подолання гендерного розриву в оплаті праці

Паралельно з інформаційною кампанією, ООН Жінки спільно з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України впроваджують проєкт She Drives. Ця ініціатива спрямована на навчання та працевлаштування жінок-водіїв автобусів у різних регіонах країни, розширюючи їхні професійні можливості та сприяючи збільшенню представництва жінок у транспортній галузі.

– Ідея полягає в тому, щоб заохотити жінок, підтримати їх впевненістю в тому, що вони можуть знайти роботу. Звісно, вони можуть створювати власний бізнес і брати участь в економічному житті. Тож ми пишаємося можливістю реалізувати таку кампанію разом з Міністерством економіки з Офісом першої леді за підтримку уряду Швеції, – каже представниця ООН Жінки в Україні Cабін Фрейзер Гюнеш.

Читайте також: UN Women Ukraine запрошує на навчання з WEPs для зменшення гендерного розриву в оплаті праці
Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі