HEADS

МОЗ розширює безоплатну стоматологію для військових та ветеранів

Міністерство охорони здоров’я України повідомило про успішний розвиток пілотного проєкту, спрямованого на надання безоплатних стоматологічних послуг військовим та ветеранам. Наразі до проєкту долучились 274 медичних заклади по всій країні, уклавши відповідні договори з Національною службою здоров’я України (НСЗУ).

Понад 2 тисячі пацієнтів вже скористалися можливістю отримати безоплатні послуги з зубопротезування, а майже стільки ж – з лікування зубів. На сьогодні послуги з протезування доступні у 115 медичних закладах, найбільша кількість яких знаходиться у Харківській, Дніпропетровській та Полтавській областях. Лікування зубів можна отримати у 259 закладах, з найбільшою концентрацією у Тернопільській, Полтавській та Харківській областях.

Програма медичних гарантій надає можливість отримати комплексну стоматологічну допомогу безоплатно наступним категоріям громадян:

  • Учасники бойових дій;
  • Особи з інвалідністю внаслідок війни;
  • Військовослужбовці, які ще не отримали статус учасника бойових дій, але продовжують виконувати бойові завдання.

Для отримання послуг необхідно звернутися до медичного закладу, який бере участь у пілотному проєкті. Перед візитом слід отримати направлення від лікаря-стоматолога та підготувати копії необхідних документів. Перелік документів можна знайти на сайті НСЗУ.

У разі виникнення питань можна звернутися до операторів контакт-центру НСЗУ за номером 16-77.

Олексій Захаров
Олексій Захаров
Редактор сайту | Досвід роботи у ЗМІ — понад 17 років. Працював журналістом на Vgorode.ua, відеоредактором на "5 каналі", шеф-редактором на Gloss.ua та "Наш Київ", редактором розділу "Життя" на LIGA.Net.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі